Снимка: БулфотоОфертите за изтребителите от САЩ, Италия и Швеция ще бъдат

...
Снимка: БулфотоОфертите за изтребителите от САЩ, Италия и Швеция ще бъдат
Коментари Харесай

Каракачанов: Офертите за изтребителите ще бъдат внимателно проучени

Снимка: Булфото

Офертите за изтребителите от Съединени американски щати, Италия и Швеция ще бъдат деликатно проучени. Междуведомствената група би трябвало да прегледа и изследва офертите в 14-дневен период, както е по закон, само че не считам, че след тях ще може да чакаме тази работна група да излезе с нещо съответно. Вероятно ще би трябвало да изчакаме и след този период, написа novini.bg.

Това изясни военнният министър Красимир Каракачанов по време на чуване в Комисията по защита към Народното събрание.

,,Въпреки другите отзиви в обществото, каквото можем, го вършим. И аз бих желал нещата да стават по-бързо, само че всичко опира до пари. Виждате, че в този момент държавното управление ще отпусне 150 милиона лв. на майките на деца с увреждания. Просто нещата стават бавно``, сподели още Каракачанов по отношение на модернизацията на армията ни.

По отношение на районните центрове за подготовка на доброволци в Плевен и Сливен, военният министър разгласи, че ще има и други районни центрове.

,,Ще има районни центрове поради искащите и най-много да не ги демотивираме. Затова центровете за подготовка няма да бъдат единствените в Плевен и Сливен, а и на други места ще има такива. Но първо ще би трябвало да разгледаме какви биха били финансовите параметри``, добави Каракачанов.

На въпрос за откритата преди няколко дни в Русе мина ген. Андрей Боцев съобщи, че тя към този момент е унищожена и въпросът е решен.

,,Има доста сходни случаи. Намират се най-много по време на изкопни работи. В седмицата имаме минимум 3-4 сигнала за мини, гранати… Намираме ги на всички места. В този случай процедурата е една - изпраща се разследваща група, която да дефинира до каква степен рискова е мината. След това се изпраща до междуведомствената комисия и се действа’’, добави Боцев.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР